• hegesztes_vagott.jpg
  • homok2_vagott_uj.jpg
  • cnc.jpg
  • s4.jpg
  • tervezes_vagott.jpg
  • plazmavagas_vagott.jpg

Login Form

Szolgáltatások

 

Szolgáltatásaink

 

Szemcseszórás, közismertebb nevén homokszórás


A szemcseszórás, közismertebb nevén homokszórás vagy homokozás, az ipar széles spektrumában használható felületkezelési technológia. A szemcseszórás során nagy nyomású levegővel vegyített anyagszemcse sugárral szóratjuk a tisztítandó felületet. A kezelendő anyag minőségének megfelelően határozzuk meg a szemcseszórás típusát, valamint a szemcseanyag minőségét és nagyságát. A helyes technológia meghatározása elsődleges szempont. A legáltalánosabban felhasznált szemcse a kvarchomok, de léteznek egyéb ásványi, kő és acél alapanyagú szemcsék, de műanyag és növényi eredetűek is. A szemcseszórás, mint tisztítási eljárás sok mindenre használható a mindennapi életben. Gyakorlati felhasználása főként fém, kő, tégla, üveg vagy fa felületek kezelése, de ugyan úgy alkalmazható restaurálási célú munkáknál, homogén felület kialakítására, stb.

Kvarchomok szórással vállalunk klasszikusnak mondható rozsdaeltávolítást, fesékeltávolítást, felületi szennyeződések, festék-, sav-, olajszármazékok eltávolítását Sa1-Sa3 minőségekben.

Kiinduló ár: 5,00 € / m2

Nemeskorund szórással vállaljuk érzékenyebb, vékonyabb anyagból készült, kisebb alkatrészek szórását. 

Kiinduló ár: 10,00 € / m2

Üveggyöngy szórással vállaljuk CNC esztergált elemek homogén felületének kialakítását, motoralkatrészek, szerszámok, öntőformák és egyéb különösen érzékeny darabok tisztítását, patinázást, üveg felületek mattítását esztétikai, reklám, ill. egyéb célokra.

Kiinduló ár: 10,00 € / m2 

Mobil egységeinkkel vállaljuk nagyobb, nehezebben szállítható tárgyak szórását, kőépítmények szórását, graffity eltávolítást, téglafalak tisztítását, térkő burkolatok tisztítását, márvány síremlékek tisztítását, kül- és beltéri medencék tisztítását stb.

Sűrített levegős festékszórás


Kompresszoros festékszórás esetén kompresszorral előállított sűrített levegő segítségével juttatjuk a felületre a festékanyagokat. Az eljárás előnyei: esztétikus felületet lehet vele kialakítani, termelékeny munkavégzésre alkalmas.

Számos festékgyártó különböző ipari termékeit használjuk, mint pl. alkid, poliuretán, epoxi, vízbázisú vagy hőálló festékek.

Kiinduló ár: 10,00 € / m2

Alkalmazunk továbbá 99% cink alapú terméket, amely kerítéseken, konstrukciókon teljes mértékben kiváltja a tüzihorganyzást. Előnye, hogy a festendő terméken nem szükséges lyukak fúrása, illetve a felső réteg festése előtt nem kíván további munkálatokat. 


 

Fémmegmunkálás

A kézi ívhegesztés, vagy MMA más néven bevont elektródás ívhegesztésként is ismert. Ez a legrégebbi és legsokoldalúbban használható a számos hegesztési eljárás közül. A hegesztés során villamos ív jön létre és marad fenn a bevont fémelektróda vége és a munkadarab között. A megolvadt fémcseppek az elektródáról az íven át jutnak a hegesztési ömledékbe, miközben azokat a levegő káros hatásától a bevonatból keletkező gázok védik meg. A bevonatból képződött megolvadt salak lebeg a hegesztési ömledék tetején, így a szilárdulás ideje alatt megvédi a hegesztőanyagot a levegő hatásától. A salakot el kell távolítani minden egyes varratsor lehegesztése után. Több száz különböző elektródát gyártanak, melyek gyakran tartalmaznak ötvözőanyagokat a hegesztés tartósságának, szilárdságának és képlékenységének fokozása érdekében. Az eljárást leginkább szerkezeti acélmunkák, hajóépítés és általános gépipari tevékenység során vasötvözeteknél alkalmazzák. A javító és felrakó hegesztés egy másik fontos alkalmazási területe a bevont elektródás ívhegesztésnek. Az elektródacserék és salakeltávolítás miatti relatív lassúsága ellenére a módszer egyike a legrugalmasabb eljárásoknak és előnyös korlátozottan hozzáférhető helyek esetén.

 

A fogyóelektródás védőgázas ívhegesztésnél (MIG, vagy MAG ívhegesztésként is ismert) villamos ív jön létre a folyamatosan előtolt tömör huzalelektróda vége és a munkadarab között. Az ívet és a hegesztési ömledéket semleges, vagy aktív gázsugár védi. Az eljárás a legtöbb anyag számára alkalmas és a hegesztőanyagok a fémek széles választékához kaphatók.
A MIG/MAG hegesztés az eljárás módjából adódóan termelékenyebb az MMA-nál, hiszen ott csökken a termelékenység minden esetben, amikor a hegesztő leáll és új elektródát tesz az elektródafogóba. Az MMA hegesztésnél ezen túl még anyagveszteség is keletkezik, mivel minden elektróda végét el kell dobni. Minden megvásárolt kilogramm bevont elektródából kb. 65% válik a hegesztés részévé (a maradék hulladék lesz). A tömör és a porbeles huzal használata ezt a hatékonyságot egészen 80-95%-ig emelte meg. A MIG/MAG egy sokoldalú hegesztési eljárás, mellyel a hegesztőanyagot nagyon jó kihozatallal és valamennyi hegesztési helyzetben lehet alkalmazni. Az eljárást széles körben használják a könnyű- és középvastag anyagú acélszerkezeteknél, valamint olyan ötvözött alumínium szerkezeteknél, melyeknél a kézi munkavégzésre magas arányban van szükség. A porbeles huzalok megjelenésével alkalmazása növekszik a nehéz acélszerkezeteknél is.

 

A volfrámelektródás védőgázos ívhegesztés (TIG/WIG) elsősorban a hegesztési hozaganyag bevezetésének módjában különbözik a fogyóelektródás ívhegesztéstől. Ennek során nem folyamatosan előtolt, leolvadó elektródát használnak, hanem az ív a munkadarab és egy nem olvadó volfrámelektróda között ég. A hozaganyagot, az autogénhegesztéshez hasonlóan, kézzel külön adagolják az ívhez, de a folyamat gépesíthető is. Az elektródát és a hegfürdőt védőgázzal védik az oxidációtól. A WIG hegesztés kisebb termelékenységű, de nagyon minőségorientált, minden pozícióban és anyagvastagságra alkalmas, erősen ötvözött acélokhoz, alumínium, titán és más nemvas fémekhez, különleges ötvözetekhez használható eljárás. Erősen ötvözött acélokhoz és nikkel bázisú anyagokhoz redukáló komponensként kevés hidrogént (2–7,5%) adnak hozzá a védőgáz-keverékhez. Könnyűfémek és réz esetén a munkadarab vastagságától függően fokozhatja a termelékenységet hélium hozzáadása (90%-ig). Az eljárás egyaránt működik egyen- és váltakozó árammal is. Pozitív polaritású egyenárammal többnyire acélokat, rezet, nikkelötvözeteket, titánt és cirkóniumot hegesztenek. Alumíniumhoz váltakozó áramot használnak.

 

A lánghegesztés ömlesztő hegesztési eljárás, elve az, hogy égőgáz és oxigén keverékével megolvasztjuk az alapanyagokat illetve a hegesztő anyagokat. Az eljárás alkalmas kötő- felrakó- és javító hegesztésre egyaránt. A lánghegesztés - szokás gézhegesztésnek is nevezni – bár nem tartozik a nagyteljesítményű, korszerű hegesztési eljárások közé mégis az ipar számos területén alkalmazzák. A javítási és épületgépészeti szerelőmunkáknál akár az alapanyag(ok) minősége és/vagy mérete, akár a hegesztési hely hozzáférhetetlensége, vagy a hegesztési helyzet miatt sok esetben egyedüli alkalmazható eljárás.

Összességében, a nálunk hegeszthető anyagok az acél, acélöntvény, krómacél, ill. rozsdamentes acél.

 

Copyright © 2017 Northian s.r.o.. Minden jog fenntartva.